Vantaan Hapkidoseura Haedoji

Janne

Janne Oittinen 2.dan, aloitin Hapkidon tammikuussa 2005 silloin Tikkurilassa toimineessa Hapkido-seurassa. Sitä ennen olen nuorempana harrastanut Karatea.

Kilpaileminen: Olen kilpailut vuosina 2007-2009 SM-kisoissa ja olen voittanut SM-pronssia.

Historiani Hapkidossa: Ensimmäinen opettajani Hapkidossa oli Kari Pennanen (2.dan). Myöhemmin siirtyessäni toiseen seuraan pääopettajana toimi Petri Raunio (4.dan). Aloitin ohjaajan urani keväällä 2006 apulaisohjaajana. Ohjaajana olen toiminut keväästä 2008 alkaen. Olen ohjannut kaikkia vyöarvoja ja toiminut peruskurssilla ohjaajana kolme vuotta. Olen löytänyt eniten haastetta ylempien vöiden ohjaamisesta, jossa olen toiminut vastuuohjaajana. Pidän siitä, että ohjattavat kyselevät paljon ja näen kuinka laji alkaa avautumaan heille. Mustan vyön suoritin 26.01.2013 vyötekniikkaleirin yhteydessä. Koe oli upea, vaikkakin todella rankka kokemus. Olen vuosien varrella yhdistänyt valokuvaamisen Hapkidoon ja minut näkeekin usein kuvaamassa leireillä.

Miksi Hapkido: Hapkidoon eksyin aikoinaan sen jälkeen, kun lukiollani oli ollut liikuntatunti, jossa aiheena oli ollut Hapkido, olin myyty! Laji on todella monimuotoinen ja löydän siitä aina uutta. Se on myös kehittänyt minua paljon ihmisenä. Olen oppinut tuntemaan hienoja ihmisiä lajin parista ja saanut paljon muistoja ja kokemuksia. Tästä lajista löytyy varmasti kaikille jotain. Nykyään Hapkido on osa minua, jota ei pysty ottamaan pois.

Muuta tietoa: Kamppailulajeja on tullut kokeiltua liuta, sekä useita eri liikunnan muotoja. Tällä hetkellä sydäntäni lähellä on Hapkidoa tukevana treeninä oman kehon painolla tapahtuva treenaaminen, kuten punnerrukset ja leuanveto eri muodoissaan. Olen koulutukseltani maanmittaustekniikan insinööri ja harrastan valokuvausta.

Tulevaisuus Hapkidossa: Tällä hetkellä harrastajana aion kehittää itseäni eniten heittäjänä. Aion myös keskittyä 3. danin asetekniikoihin tulevaisuudessa. Minulla on kausia, jolloin otan jonkun osa-alueen kehitettäväksi ja yritän ymmärtää sitä paremmin. Tämän seuran suhteen aion kehittää siitä yhden Suomen kovimmista seuroista. Haluan, että oppilaani ovat huipputasoa ja he ymmärtävät, mitä tekevät ja miksi.