Vantaan Hapkidoseura Haedoji

Otteleminen

Sin Moo Hapkidossa on kolmea erilaista ottelumuotoa, jotka ovat pystyottelu, mattopaini ja pystypaini. Sin Moo Hapkido ei varsinaisesti ole kilpailulaji, mutta vuosittain lajiliitto järjestää SM-kilpailut sekä Finnish Open kamppailutapahtuman. Kilpailut järjestetään ympäri Suomea ja kisapaikka vaihtuu vuosittain. SM-kilpailuissa voimia mitellään pystyottelussa, mattopainissa ja tekniikkaosiossa. Kolmivaiheotteluksi kutsutaan ottelumuotoa, jossa otetaan osaa kaikkiin kolmeen osa-alueeseen. Finnish Open tapahtumassa kilpaillaan mm. mattopainissa, murskauksessa, korkeuspotkuissa ja näytöskilpailussa.

Pystyottelu:

Sin Moo Hapkidon pystyottelussa on samat periaatteet kuin potkunyrkkeilyssä. Lyöminen ja potkiminen on sallittua. Täyttä kontaktia päähän on vältettävä. Kyynärpäälyönnit sekä polvipotkut ovat kiellettyjä, samoin tyrmäyshakuinen tekniikka. Seurassamme polven sisäpuolelle suunnatut alapotkut ovat kiellettyjä ja kilpailuissa alapotkuja ei sallita ollenkaan turvallisuussyistä. Pakollisina varusteina otteluissa ovat hammassuojat ja nyrkkeilyhanskat, sekä miehillä alasuojat. Muita suojia ovat kypärä, säärisuojat ja rintapanssari.

Mattopaini:

Sin Moo Hapkidon mattopaini muistuttaa suuresti Brasilian Jujutsun mattopainia. Suurin eroavaisuus näiden kahden välillä on ottelun aloitustapa. Hapkidossa mattopaini aloitetaan suoraan polviasennosta, kun taas Brasilian Jujutsussa se aloitetaan pystystä. Kiertävät polvilukot ja sormilukot ovat kiellettyjä, samoin lyönnit ja potkut. Suojavarusteina pakollisia ovat hammassuojat, sekä miehillä alasuojat. Ottelun voittaa, kun saa vastustajan taputtamaan merkiksi luovuttamisesta.

Pystypaini:

Pystypaini Sin Moo Hapkidossa on vähiten harjoiteltu ottelumuoto, eikä sitä löydy kilpailuista ottelumuotona. Pystypaini on Sin Moo Hapkidossa vaatimuksena ylempien vöiden suorittamiselle, joten sen harjoitteleminen on yksi osa-alue lajiharjoituksissa. Pystypaini on pystyssä suoritettava kamppailumuoto, jossa lyönnit ja potkut ovat kiellettyjä. Vastustaja pyritään saamaan maahan erilaisilla maahanvientitekniikoilla. Heitot, kaadot ja pyyhkäisyt ovat sallittuja. Kun vastustajan saa kaadettua maahan, ottelua ei saa jatkaa mattopainilla, vaan ottelijat nousevat ylös ja aloittavat alusta. Eniten pisteitä saanut voittaa. Pisteitä saa suorittamalla maahanvientitekniikoita.

Pekka Mattopaini Kontaktiottelu Harjoitteluottelu