Vantaan Hapkidoseura Haedoji

Periaatteet

Yu:

Vesi on luonnossa suuri voima. Vesi löytää aina kolon ja kulkee siitä läpi. Luonnossa joet kuluttavat kiveä ja tuhoavat ajan myötä kovimmatkin niiden tielleen osuvat esteet. Veden periaatteiden mukaan Hapkidossa noudatetaan samoja periaatteita. Nämä periaatteet ovat: periksi antamattomuus, sopeutuvuus, jatkuva virtaus, jatkuva paine, läpäisevyys ja pehmeys.

Won:

Ympyrän teoria on monikäsitteinen. Yksi tapa käsittää ympyrän teoria on tutkia Hapkidon vyöjärjestelmää. Harrastaja aloittaa matkansa valkoiselta vyöltä ja harjoittelee aina 10. danin vyöarvoon asti, jolloin hän aloittaa matkansa alusta sekä samalla pyrkii ymmärtämään jokaisen tekniikan uudestaan ja paremmin. Toinen tapa on ymmärtää ympyrän teoriaa on tutkia Hapkidon tekniikkaa. Tekniikoiden suortittamiseen käytetään pyöreitä ja kaarevia liikkeitä, joita käytetään myös torjumiseen ja vastustajan ohjaamiseen. Harjoittelun alussa tekniikoissa suoritettava pyöreä liike muokkautuu taitojen kehittyessä aina vaan pienemmäksi.

Wha:

Harmonialla tarkoitetaan kehon, mielen, ympäristön ja tekniikoiden tasapainoa. Kun harmonia on saavutettu, tekniikasta tulee sujuvaa ja jatkuvaa. Tällöin tekniikkaa ei tarvitse varsinaisesti enää ajatella vaan siitä tulee vaistonvaraista. Harmonialla on tarkoitus päästä tasapainoon myös vastustajan kanssa. Harrastajan tulee ymmärtää ettei vastustajan voiman vastustaminen ole paras vaihtoehto vaan vastustajan voiman hyväksikäyttäminen häntä vastaan.

Hapkido Kamppailu Itsepuolustus