Vantaan Hapkidoseura Haedoji

Harjoittelu

Haedojin harjoitukset koostuvat tekniikkaharjoituksista ja otteluharjoituksista. Tekniikkaharjoituksissa harjoitellaan Sin Moo Hapkidon vyötekniikkaa sekä sovellettua tekniikkaa. Tekniikkaharjoitukset voivat olla potkupainotteiset, vyötekniikkapainotteiset, soveltamista ja kaiken tämän yhdistämistä. Otteluharjoituksissa harjoitellaan matto- sekä pystypainia ja pystyottelua. Harjoittelu tapahtuu jokaisen harrastajan tason mukaan. Otteluharjoituksissa harjoitellaan myös eri ottelun osa-alueiden yhdistämistä, sekä eri kontakteilla ottelemista.

Hapkido on laaja laji. Harjoittelu aloitetaan peruspotkuilla ja -lyönneillä, kaatumisharjoituksilla ja Hapkidon perusvyötekniikoilla. Edetessä laji monipuolistuu ja mukaan tulevat heitot, vastatekniikat lyönteihin ja potkuihin, asetekniikat, vastatekniikat perustekniikoihin ja paljon muuta. Sin Moo Hapkidossa ei ole muodollisia asentoja, eikä laji sisällä myöskään liikesarjoja. Harjoittelun ideana on, ettei itsepuolustustilanne etene ennalta määrätyn kaavan mukaan. Tilanteet vaativat yleensä nopeita reaktioita ja opitun soveltamista syntyneeseen tilanteeseen. Sin Moo Hapkidon tekniikat ovat tarkoitettu itsepuolustustilanteisiin kadulla.

Voimaa ei nähdä Sin Moo Hapkidossa tärkeänä tekijänä. Tekniikat tehdään rennosti, noudattaen veden periaatetta. Sin Moo Hapkido on suoraviivainen, mutkaton ja tehokas Hapkidon tyylisuunta. Sin Moo Hapkidossa käytetään myös hyväksi hermopisteitä tekniikoissa. Sin Moo Hapkidoon kuuluu Hyol Do Bup, joka on hermopisteiden käyttöä sekä itsepuolustukseen että parantamiseen.

Asetekniikat tulevat lajissa ylemmillä asteilla mukaan. Ase nähdään lajissa käden jatkeena ja siksi tekniikoiden liikkeet tehdään aseen kanssa samalla tavalla kuin ilman asetta. Sin Moo Hapkidossa opetettavat aseet ovat: lyhyt keppi, kävelykeppi, pitkä keppi, miekka, naru, puukko ja heittoaseet.

Hap ki do