Vantaan Hapkidoseura Haedoji

Värivöiden kriteerit

Seurassamme on voimassa seuraavat kriteerit kaikille vyökokeisiin pyrkiville harrastajille. Kriteerit ovat olemassa sen takia, että harrastajille on ennalta selvää, mitä odotamme ja vaadimme. Näin vältymme tarpeettomilta pettymyksiltä ja kaikki harrastajat tietävät mihin pyrkiä harjoittelussaan. Taso tullaan arvioimaan kolmen kriteerin pohjalta:

1) Tekniikoiden ulkoa muistaminen

Tekniikoiden muistaminen on erittäin tärkeää, jotta itsepuolustuslajin harrastamisesta on hyötyä. Kyseisen vyöarvon tekniikoiden lisäksi pitää muistaa myös aiempien vyöarvojen tekniikat. Pelkkä vyövärien tavoittelu on täysin hukkaan heitettyä aikaa, jos unohtaa kaiken mitä on aiemmin oppinut. Jotta voit alkaa harkitsemaan vyökokeeseen lähtemistä, pohdi täyttyykö tämä kriteeri.

2) Oikea suoritustapa

Oikein suoritettu kontrolloitu tekniikka on tehokas ja nopea sekä vähentää loukkaantumisriskejä. On tärkeää saada oikeat liikeradat lihasmuistiin, jotta taataan kaikille mahdollisimman pitkä harrastusura maksimi hyödyllä.

3) Tekniikoiden osittainen ymmärtäminen

On tärkeää ymmärtää tekniikoiden eri osia (miksi askel, miksi tartutaan näin eikä näin, miksi liikutaan kohti tai poispäin vastustajasta ym. yksinkertaiset selitykset). Voidakseen oppia soveltamaan tekniikoita, täytyy ensin ymmärtää niiden mekaniikkaa.

Kaikki edellä mainitut kriteerit yhdessä auttavat kehittymään, luomaan järkevän kehityskaaren Hapkidouralle sekä auttavat sinua oppimaan jatkossa nopeammin.

Nämä kriteerit koskevat seuramme kaikkia värivöitä. Peruskurssin on myös hyvä tutustua näihin jo etukäteen.